Razdalje.si: Preprosto merjenje razdalj med kraji in še kaj

Vas kdaj zanima, kakšne so razdalje med kraji (na primer, če ste podjetnik zaradi kilometrine) in obenem potrebujete še dodatne informacije o potovanju, kot so stanje na cestah – zastoji, delo na cesti, radarji, pa o tem koliko bencina ali dizla boste porabili, kakšni so potni stroški (za računovodje), koliko bo približen čas vožnje, … potem je spletno mesto Razdalje.si kot nalašč za vas.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Iskreni.net: Z vlakom!

Na Iskreni.net sem pisal o doživetju vožnje z vlakom. Vnuku sem namreč za god podaril vožnjo z vlakom. Pišem tudi o pomenu obdarovanja s časom in skupnim doživetjem. Opazil sem namreč, da imajo današnji otroci veliko – po mojem preveč – razne krame v obliki igrač, knjižic, igric.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 1

Preprosta pesem o hvaležnosti

Kako težko je v teh časih biti hvaležen in to tudi na glas povedati. Pa saj tudi včasih ni bilo drugače. Bivša sodelavka je napisala tole PREPROSTO pesem o hvaležnosti, ki jo z njeno privolitvijo z veseljem delim z vami.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Pripravimo “naše sončke” za vzlet in jih odvržemo tako kot tale rastlina?

Tik pred vzletom v življenje … Sem dobil asociacijo na to, kako mi otroke – “naše sončke” pripravimo preden odfrčijo v življenje. Jim damo dobro razvita krila in jih izvržemo – tako kot ta roža? Ali pa jim raje ne omogočimo pravih izkušenj, da se jim krila ne razvijejo dobro? Da ne bi slučajno poleteli daleč stran od nas … Razpremo cvet, da lahko odletijo v življenje ali jih raje tiščimo zaprte v naše cvetove?

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Vremščica – gora za majhne otroke (FOTO)

Vremščica s senožeške strani pa je tura za majhne otroke. Precej položen kolovoz nas v dobri uri, preko širokih, zanimivih travnatih pobočij, polnih cvetja pripelje na vrh razgledne gore. Skratka: popolna tura, ki jo priporočam babicam in dedkom z vnučki in družinam z malimi otroci, pa tudi vsem, ki si na poti proti morju lahko vzamete dobri dve uri časa za skok na razgledno goro.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 1

Atlas oblakov: Lakota za več

Pred časom sem gledal precej zanimiv, a izjemno kompleksen film Atlas oblakov. Pritegnil me je kratek dialog, kjer ena od glavnih junakinj pravi, da je bila pred “padcem” – apokaliptično katastrofo, v srcih ljudi lakota, ki je bila močnejša kot njihovo znanje – lakota za več.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Ustavi se in premisli!

Orientacijski tek je strašno zanimiv šport. Med gibanjem po zahtevnem terenu kraškega sveta, kjer je obilo naravnih geomorfoloških tvorb (vrtač, vrhov, skalnih skokov, balvanov, …), pa tudi sledov človekovega delovanja (kolovozov, poti, stavb, vodnjakov, …), je treba vsak trenutek vedeti kje se nahajaš. In priti tja kamor je treba, čim hitreje. Česa sem se naučil za življenje zadnje tedne pri orientacijskem teku?

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Tzatziki: Kumare na grški način

V teh poletnih dneh je na našem vrtu polno kumar, ki neverjetno dobro delajo. Komaj jih sproti porabimo – pojemo ali shranimo v zamrzovalno skrinjo. Z ženo sva bila pred nekaj leti v Grčiji in tam smo jedli tzatziki, nekakšno grško omakco ali – morda bolje – solato s kumarami, prelito z jogurtom. Recept!

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Časnik.si: Zmaga psov v boju za atovo pozornost

V Časnik.si sem pisal o zgledu dveh slovenskih družin: “V kampu so si družine neverjetno blizu. Posebej še v super majhnem, izjemno mirnem kampu, nekje ob Hrvaški obali, kjer sva z ženo preživljala dopust. Nobenega hrupa, samo šumljanje morja in šum lahnega vetra, ki se je lovil v veje borovcev. V takem kampu se vse sliši, nič ni moč prikriti. Tako sva z ženo imela priliko opazovati dve slovenski družini – ena idealna in druga z očetom, ki je vso pozornost namenil – dvema psoma.”

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Skavtič: Dolga pot je pot v prostore milosti

Eden od urednikov skavtske revije Skavtič me je (še ko sem bil na poti) poprosil naj zapišem svoja premišljevanja na dolgih romarskih poteh. Pa sem napisal kaj mi pomeni dolga pot in o čem sem tokrat premišljeval na Jakobovi poti.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Razvoj visoke grede in prvi pridelek

V začetku aprila sem postavil visoko gredo velikosti 2 m² in podrobno opisal njeno izdelavo. Potem, ko se je malo posedla, sem vanjo posadil zelenjavo. Greda sedaj konec meseca junija izgleda kot mala džungla – sam imam idejo, da morajo biti rastline čimbolj natlačene, da se malo “borijo” za življenjski prostor. Vanjo sem namreč (preveč?) natlačil vse sorte zelenjavo.

Že pobiram pridelek in izračunal sem, koliko je vreden do sedaj.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 3

Poverjanje: Kdor vodi, mora znati tudi spustiti

Pri Socialni akademiji bo v okviru zbirke ‘Vodim, torej sem’ izšla moja knjigica o poverjanju z naslovom ‘Poverjanje: Kako naj voditelj spusti iz rok?’. Vesel sem tega “otroka”, ki se je že nekaj časa “podil” po meni in ni in ni hotel zagledati luči sveta, razen v obliki treninga. Matej Cepin, direktor Socialne akademije, pa me je le uspel spodbuditi, da sem se lotil kar obsežnega raziskovanja, brskanja po svojih in tujih izkušnjah, urejanja misli in končno sem spravil na papir za kakih 40 strani besedila. Knjižico dobite pri Socialni akademiji za 7 €. V sredo, 18. junija od 18. do 19. ure bomo v učilnici Socialne akademije imeli (skupaj z avtorji drugi dveh knjižic) predstavitev in skromno zakusko. Takrat bo knjižica po polovični ceni.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Iskreni.net: Otroci naj si gradijo svoje hiške

Za Iskreni.net sem pisal o tem, kako starši otrokom ne omogočimo gradnje lastnih hišk. Tako otroke pošljemo v svet neopremljene. Ali pa jih sploh ne pošljemo in jih preprosto kar zadržimo doma. V svoji hiški. Ki smo jo mi zgradili.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Jakobova pot 2: Poklican k svobodi (FOTO)

Tokrat sem si rekel, da bom močno premislil, kaj bom vzel na drugi del Jakobove pot, ki sicer vodi od Slovenske vasi pri Obrežju, preko Ljubljane do Trsta. Do Ljubljane sva s ženo hodila pred dvema letoma (zapis o poti), letos sem se na pot podal sam. Želel sem biti sam, dogajanje na poti vzeti kot duhovne vaje, trpljenje na poti darovati za … en namen.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0