Revija Zarja: V tem svetu je mnogo bitk, ki jih moramo moški bojevati

V ženski reviji Zarja so objavili razmišljanje p. Vilija Lovšeta o “pravih dedcih”. Naslov članka je: “Pravi dedec se bori za dobro!”. Nekaj malega sva prispevala tudi midva s Tomažem Kušarjem.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Časnik.si: Dam, pa ne do konca. Da ohranim vpliv in moč.

V Sloveniji se je v preteklih desetletjih razpasla gradnja predimenzioniranih hiš. Tudi z logično in cenovno ugodno rešitvijo sobivanja več generacij. A v praksi se rado zatakne. Odgovornost za kakovost sobivanja generacij nalagam tastom.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 2

Odmik za moške v divjini: 12 mož, pet dni, 120 km, 3000 m vzpona

Moški potrebujemo pustolovščino v divjini za ponovno odkritje življenja v svobodi in moški moči. Odkriti moramo resnične vire moči svojega srca ustvarjenega po Božji podobi: bojevnika, pustolovca in reševalce lepotice. Globoko v moškem srcu so temeljna vprašanja, na katera preprosto ni mogoče odgovoriti za kuhinjsko mizo: “Kdo sem? Iz kakšnega testa sem? Čemu sem in kam grem?”

Moški potrebujemo pot, dolgo in naporno pot na kateri pride do “švicanja”, utrujenosti, bolečin v mišicah, žeje, … da začnemo živeti iz globine srca in ne zgolj iz seznama “moram” ali “moral bi”, ki nas pušča zdolgočasene.

Letos odidemo s p. Vilijem Lovšetom DJ na 120 km, 5-dnevni odmik za moške v divjini. Povabljen!

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 3

Ričet – redkost v naših domovih

Priznam, leta in leta ga nismo jedli. Še sedaj ga ne prav velikokrat, recimo štirikrat letno ga skuhamo. Pa je zelo okusna jed in tale recept je meni odličen. Je pa ta recept brez fižola.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 7

Časnik.si: Črni križ naših tašč

Če s Pomurske avtoceste zavijete dol pri odcepu za Lenart, zavijete desno proti gradu Hrastovec ter po kakih 50 m levo na makadamsko cesto po kateri peljete le dobrih 100 m, na desni na rahli vzpetinici zagledate Črni križ – spomenik taščam. Pa ne vsem. Sem na Časnik.si pisal o taščah od naših žena – naših mamah torej.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Frančiškov prijatelj: Bodi pripravljen – vedno pripravljen … na sestro smrt (FOTO)

Še nikoli nismo odrasli skavti – četudi smo stari okoli petdeset let – obravnavali vidika “vedno‑pripravljenosti” na sestro smrt, kot bi rekel sveti Frančišek. Letos smo se pa odrasli skavti lotili te teme. V vasici zaznamovani z neizmernimi lepotami in izkušnjo smrti pod plazom leta 2000 in tudi vstajenja, ko se je Slovenija sklonila k oddaljeni vasici in pomagala.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Jogurt poenostavljeno in recept za domači sadni jogurt

Sem že nekajkrat pisal o jogurtu, pa bom še enkrat. Pač po petih letih prakse se je nabralo nekaj izkušenj, zato sem se odločil napisati, kako na najbolj preprost način narediti jogurt – navadni in iz njega sadnega.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 8

Orientacijski tek (lahko tudi orientacijski sprehod) – šport za vse (FOTO)

Danes sva s sinom organizirala tekmo v orientacijskem teku v okviru Zimske lige. Tekma je res lepo uspela … A ni lepo, da se na istem dogodku lahko znajdejo vrhunski tekači, oni, ki so na poti do vrhunskosti in družine z malimi otroki?

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 7

Zakaj pišem in na katere zapise v letu 2015 sem ponosen?

Če zaokrožim sem za pisanje v dobrih osmih letih pokuril skoraj dva meseca mojega življenja. Je to vredno? Je! Sedaj bi našel še kakšen argument. Sam verjamem reperjema Muratu in Joseu, ki pravita: “V besedi je moč.” V isti skladbi pravita tudi: “Sam v besedi ni moč, če ji dejanja ne sledijo.” Verjamem, da je marsikateri moji besedi sledilo tudi kakšno dejanje, kakšna drobna sprememba naravnanosti.

Dodajam pa še 12 letošnjih – po mojem mnenju – najboljših prispevkov z bloga Preprostost in spletnega portala Časnik.si.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 13

Nikodemovi večeri 2015: Leno in otrplo srce (VIDEO)

Organizatorji so me pred časom povabili, da bi na Nikodemovih večerih 2015 , ki letos nosijo naslov ‘Kakšno je tvoje srce?’, skupaj s Simonom Potnikom in Metko Zevnik, spregovoril o lenem in otrplem srcu. Težka tema.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 2

Dan, ki ga je naredil Gospod. Hvaležen.

Včeraj je pa bil dan … Najprej strokovno izobraževanje pri stranki. Fino je uspelo. Potem sem se pa odpeljal na Lovrenc na Pohorju, pripravil vso tehniko za večerno predavanje ter se odpeljal še kakih 10 km proti Rogli, parkiral, se preoblekel in odtekel + hitro hodil do Lovrenških jezer.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 2

Časnik.si: Drzni Rogatec zraven lepotice Lepenatke (FOTO)

Na robu Kamniško-Savinjskih Alp se od gorskega prelaza Črnivec (902 m) med dolino Podvolovjek in Novo Štifto potegne greben z nekaj izrazitimi vrhovi, ki goli gledajo iz obsežnih gozdov. Začne se z Vrhom Kašne planine (1435 m) in nadaljuje s Kašnim vrhom (1290 m), Kunšperškim vrhom (1340 m), Lepenatko (1425 m) in se konča z najvišjim in tudi najbolj atraktivnim – Rogatcem (1557 m). Tokrat vabim samo na Rogatec in Lepenatko.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 1

Izdati e-račun: Komplicirano, a je (z mukami) šlo!

Danes sem za eno od predavanj v knjižnici moral izdati e-račun. Že prej sem videl kje na socialnih omrežjih, da so se ljudje pritoževali kako strašno hudo je izdati e-račun. Me je tako prestrašilo, da enega računa prej sploh nisem izdal … K sreči ni bil preveč visok :) Upal sem namreč, da bo šel “kelih izdajanja e-računov mimo mene” … Pa sem se zmotil.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 0

Direkt od kmeta!

Se mi zdi fino, da zberem na enem mestu možnosti nakupa dobrih izdelkov DIREKT OD KMETA po PRIMERNIH CENAH in PRIMERNI KAKOVOSTI. Če imate v vašem kraju kakšen tak primer, napišite v komentar (navedite ime kmetije, naslov, kaj se lahko dobi, cene in vašo izkušnjo). Objavim potem na tej strani, tako, da se dober glas lahko širi.

Preberi celoten prispevek · Komentarji: 28