Ni komentarjev

Miselni trikotnik

Miselni trikotnik je preprosta igra za enega igralca. Cilj igre je, da s preskakovanjem paličic igralec iz ploščice izvleče vse paličice. Bolj podrobna pravila igre (in rešitev) najdete na povezavi. Izdelek je preprost za izdelavo in je primeren za učence 6. razreda. S pomočjo izdelka bodo učenci spoznali delovne operacije zarisovanja, žaganja, brušenja… Predvsem pa bodo osvojili znanje na področju vrtanja. Če se odločimo za izdelavo papirnate škatlice za miselni trikotnik, lahko izdelek postane lepo darilo ali izdelek za bazar.

Material:

  • Smrekova deska (120 x 120 x 10 mm)
  • Bukova palica (Ø8 x 330 mm)

Stroji in naprave:

  • Vibracijska žaga
  • Stebrni vrtalni stroj

Pripomočki:

  • Brusni papir

Tehnologija izdelave: Na kos smrekovega lesa z delavniške risbe narišemo obliko trikotnika (120 mm). S pomočjo šestila ali šablone za risanje krogov, oblikujemo zaokrožitve. Na kos lesa prerišemo tudi točke kjer bomo izvrtali luknje. Če želimo prihranit čas, si lahko izdelamo šablono v obliki načrta in položaja točk za vrtanje ali pa načrt nalepimo na smrekovo desko. Prerisani vzorec izrežemo z vibracijsko žago in v označena mesta izvrtamo luknje. Podlago zbrusimo s finim brusnim papirjem, da postane prijetna na otip.

Na leseni bukovi palici 15 x zarišemo razdaljo 22 mm. S pomočjo vibracijske žage odžagamo čepe in jim pobrusimo robove.

Izdelek lahko po želji premažemo z lakom ali lanenim oljem. Ko se posuši, ga ponovno pobrusimo, čepe vstavimo v podlago in izdelek je dokončan.

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed