Ni komentarjev

Izobraževanje 3D tisk in modeliranje – predprijave

Celoletna študijska skupina smo na podlagi analize pouka tehnike v Sloveniji prepoznali, da je nepoznane tehnologije učiteljem težko vpeljati v pouk.

Ko se rokujemo z nepoznanimi tehnologijami – 3D tisk, lasersko graviranje, elektronika, Arduino programiranje, 3D risanje – pogosto hitro obupamo. Kot začetnik pogosto naletiš na težavo. Te pa prav hitro poberejo vso motivacijo. Veliko lažje se je učiti skupaj in pod vodstvom mentorja.

Z izobraževanjem in odpiranjem prostora za vprašanja želimo tehnologijo 3D tiska približati tudi drugim šolam. 3D tisk in modeliranje prepoznavamo kot tehnologijo, ki poveča motivacijo učencev, razvija prostorsko predstavo in je tehnologija, ki jo podjetja dnevno uporabljajo.

Izobraževanje bo potekalo v oktobru in bo sestavljeno iz dveh srečanj v živo. Med srečanjema bodo udeleženci vsebine in vaje spremljali preko spletne učilnice.

Predvidene teme izobraževanja:

  • Nakup 3D tiskalnika (Kateri 3D tiskalnik izbrati, da bo primeren za osnovno šolo? Kateri filament kupiti? Koliko filamenta kupiti? Kje je meja med ceno in kakovostjo?)
  • Nastavitev 3D tiskalnika (Kako nastavim mizo 3D tiskalnika? Kako vstavim filament 3D tiskalnika? Kaj storiti, če se izdelek ne prime na mizo? Kako servisirati 3D tiskalnik?)
  • 3D risanje (Kako narisati 3D predmet v računalniškem programu? Kateri program za 3D risanje naj uporabim?)
  • 3D modeliranje (Kako modelirati preprosto figuro? Kater program uporabiti za modeliranje?)
  • 3D tisk (Katero temperaturo naj izberem? Kje najdem knjižnico že narisanih predmetov, ki jih lahko natisnem?)
  • Primeri iz učilnice (Na katere cilje v učnem načrtu lahko odgovorim s 3D tehnologijami? Kateri izdelki so dovolj preprosti, da jih učenci lahko narišejo in natisnejo?)
  • Primer tehniškega dne (Kako 3D tehnologijo učencem predstaviti v obliki tehniškega dne?)

Če bi si želeli, da v izobraževanje vključimo odgovor na še kakšno drugo vprašanje, pišite na: bostjan.cerin@guest.arnes.si

Če želite na šoli stopiti v korak s časom, vas vabimo, da se nam pridružite.

Interes med učitelji bi radi preverili s predprijavami.

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed