Ni komentarjev

Leto se je ponovno obrnilo …

Delo

Šolsko leto se je obrnilo, tudi september se izteka in prišel je čas, da ideje, ki sem jih zbiral med poletjem, uredim in naredim načrt kako ter katero izmed njih spraviti v življenje. Zavedam se, da je idej več kot časa. In prav zato prosim tebe za pomoč! S katero izmed idej misliš, da bom kar se da dober učitelj? Komentiraj ali mi sporoči na: bostjan.cerin@guest.arnes.si. Bi se pri vživljanju katere izmed idej pridružil? Vesel bom sodelovanja.

Ideje za šolsko leto 2022/23:

  1. Tehnika in gozdna pedagogika.  Kako pouk tehnike obogatiti in popestriti z obiskom gozda? Predvsem pouk tehnike v 6. razredu osnovne šole.
  2. Tehniški dan v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem. Tehniški dan v katerega bi se medpredmetno povezali predmeti (tehnika – izdelava lutk, likovna – barvanje lutk in slovenščina – priprava lutkovne igre). V sodelovanje bomo povabili Lutkovno gledališče Ljubljana, ki bo doprineslo pristnost in strokovnost dejavnosti s področja lutkovne igre.
  3. Priprava novih izdelkov za pouk tehnike. Osnovno namen te strani je izmenjava gradiv. Bi si želel dodatna gradiva? Nekaj jih je že v izdelavi … 🙂
  4. Poenotenje pravil tehničnega risanja v osnovnih šolah. Pobuda po poenotenju pravil je nastala že pred leti. Sedaj bi bil čas, da se delo dokonča in pripravi dokument za učitelje, ki bi služil kot osnova za poučevanje pravil tehničnega risanja.
  5. Priprava studia za snemanje. Studio bi bil namenjen snemanju poučnih vsebin in tehnologijam izdelave izdelkov.
  6. Sodelovanje učiteljev v majhnih skupinah. Ideja, ki še vedno nekje v dnu srca tli je, da bi se zbrala skupina učiteljev, ki bi se srečevala 1x mesečno (lahko tudi preko zooma), si zadala letni projekt s področja tehnike in z njim izboljšala pouk. Učitelji bi si med seboj pomagali pri vrednotenju pouka, uresničevanju idej in bogatili drug drugega z izkušnjami.
  7. Prijava na katerega izmed projektov.  Marsikatera izmed idej bi svoj učinek na pouk tehnike v Sloveniji povečala, če bi idejo podkrepili s financami. Priložnosti za prijavo na projekt so tako na evropski kot državni ali občinski ravni.
  8. Wiki s področja tehnike. Najbolj znan wiki je Wikipedija. Kaj točno je wiki? -> Preberi. Wiki bi učiteljem tehnike pomagal v pouk vnesti širino znanja. Ob enem pa bi se obstoječe znanje lažje prenašalo – našli razhajanja in se lažje poenotili. S tem pa bi nastal tudi spletni učbenik za učence.
  9. Seznam bom tekom leta dopolnjeval. Predlagaj idejo še ti. 🙂

Osebni cilj v letošnjem letu: Pripravim vsaj eno gradivo namenjeno učiteljem tehnike.

Kako mi uspeva:

September – Da

Oktober –

November –

December –

Januar –

Februar –

Marec –

April –

Maj-

Junij –

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed