Ni komentarjev

Pogled nazaj na Izobraževanje o 3D tisku in modeliranju

Študijska skupina 3D Učitelj, ki se je v preteklem šolskem letu pripravljala na izobraževanje, dosegla zastavljen cilj.

V lanskem letu meseca novembra smo si določili cilj:

V šolskem letu 2022/23 bomo organizirali izobraževanje s področja 3D tiska in učiteljem omogočili prostor in čas za podporo pri vpeljavi 3D tiska.

S pridnim delom, pomočjo zunanjih predavateljev in sponzorjev smo uspešno izvedli izobraževanje.

Kaj vse novega smo spoznali?

Izobraževanje je potekalo v treh delih. Na uvodnem srečanju smo se spoznali osnove 3D tiska, naredili prve korake v svet modeliranja. Sledilo je obdobje domačega dela, kjer so se udeleženci osredotočili na modeliranje v programu Onshape in Cura. Na zaključnem srečanju pa smo razpravljali o tem, kako 3D tisk uporabiti v šolskem okolju. Oblikovali smo konkreten načrt za izvedbo tehniškega dneva, spoznavali potencial 3D tiska pri izbirnem predmetu Risanje v geometriji in tehniki ter razpravljali o tem, kako to znanje integrirati v redni pouk tehnike. Skupaj smo iskali inovativne načine, kako vnesti 3D tisk v obstoječe učne načrte.

Skupaj pripravili kakovostne vsebine

Za odlično izvedbo se zahvaljujemo tudi profesorju Janezu Jamšku, ki nam je na nazorno predstavil svet 3D tiska. Njegovo strokovno znanje in strast do tehnologije sta nam omogočila, da smo globlje razumeli, kako 3D tisk spreminja izobraževanja po vsem svetu. Prav tako nas veseli, da smo sodelovali s podjetjem Azurefilm. Njihov prispevek nam je omogočil, da smo učiteljem lahko ponudili najnovejši tiskalnik serije Ender 3, obenem pa so poskrbeli za strokovno predstavitev različnih vrst filamentov in tiskalnikov z različnih cenovnih razredov.

Hvala

Iskrena zahvala sponzorjema NT Electric in Seascape, ki sta s prispevkom omogočila izposojo 3D tiskalnikov učiteljem. Podpora je bila ključna, saj je učiteljem omogočila praktično izkušnjo s 3D tiskom, ne da bi se morali zavezati k nakupu pred samim izobraževanjem. Hvaležni smo za podporo izobraževanju in odprtost do inovativnih pristopov v poučevanju.

Si zamudil?

Z obetavnimi koraki naprej se že oziramo v prihodnost. Zaradi izjemnega zanimanja in zapolnjenih mest za letošnje izobraževanje, smo se odločili, da organiziramo novo izvedbo spomladi. Tisti, ki bi se želeli pridružiti spomladanskemu izobraževanju, vabljeni, da izpolnite prijavnico.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja, novih spoznanj in izmenjave izkušenj. Hvala vsem, ki ste bili del izobraževanja.

Podprli so nas:

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed