Ni komentarjev

Pomladanska razgibanost

Pomadni čas je bil razgiban. Potovali smo po Sloveniji. 3x smo obiskali OŠ Cerknica, kjer smo izvedli tehniški dan in na OŠ Dravlje pripravili še eno nepozabno izobraževanje za učitelje tehnike. Mesečno nadaljujemo s srečanji študijske skupine – 3D Učitelj. Začeli pa smo tudi priprave na poletni teden za otroke od 5. do 9. razreda.

 

Tehniški dnevi na OŠ Cerknica

Zaključili smo z obiski OŠ Cerknica, kjer smo izvedli 3 tehniške dneve za učence 7. razredov. Veseli smo, da smo lahko sodobno tehnologijo 3D tiska predstavili učencem in jih omogočili konkretno izkušnjo, v kateri so spoznali, kako narisati in natisniti izdelek na 3D tiskalniku.

 

Izobraževanje za učitelje tehnikeSkupinska fotografija

Za nami je tudi druga izvedba izobraževanja za učitelje tehnike. 16 učiteljev širom Slovenije smo vpeljali v svet 3D tiska. Verjamemo, da bodo z zagnanostjo, ki so jo pokazali na izobraževanju, znanje prenesli tudi na učence.

 

3D Učitelj

Celoletna študijska skupina tudi letos nadaljuje s srečanji. Letošnji cilj je postavitev portala 3Dpedia (Wikipedija s področja 3D tiska). Gre za koncept sodelovalne platforme, kjer lahko vsak ureja in dodaja vsebino. Mesečno dodajamo vsebine, ki so učiteljem v pomoč pri vpeljavi 3D tiska ali iskanju idej za popestritev. Spletna stran je že dostopna na povezavi in vas vabimo k dodajanju vsebin. Če še ne vidiš uporabnosti, dodaj svoj košček k mozaiku. 😉

 

Poletni teden

Tudi letos organiziramo poletni teden za otroke. Potekal bo od ponedeljka, 8. julija, do četrtka, 11. julija. Vabimo otroke od 5. do 9. razreda. Poletni teden je namenjen otrokom, ki se s tehnologijo 3D tiska srečujejo prvič, tiste, ki so na področju 3D tiska že suvereni in iščejo dodatne izzive in za vse vmes. Teden popestrimo tudi s športom, likovno ustvarjalnostjo in preizkušanjem narisanih izdelkov. Več o poletnem tednu si lahko preberete na povezavi.

 

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed