Ni komentarjev

Spletni strani na pot

Šolsko leto se je hitro obrnilo in od lanskega leta na spletni strani ni bilo kaj preveč živo. Spletno mesto TIT gradiva je nastalo v okviru magistrskega dela, ki je poleg dela, zahteval svoj čas. Študij počasi prehaja h koncu in verjamem, da bo v prihajajočih mesecih, predvsem pa v prihajajočem šolskem letu več časa namenjenega spodbujanju sodelovanja, pripravi gradiv in izboljšavam spletnega mesta.

Idej je veliko. In po analizi podatkov magistrskega dela ugotavljam, da je med učitelji prisotna želja po spletnem mestu, kjer bi lahko delili gradiva. Izmenjava gradiv je trenutno med učitelji tehnike že živo prisotna na dveh spletnih straneh:

Glavni namen vzpostavitve spletnega mesta TIT gradiva ni v ustvarjanju še enega spletnega mesta, kjer bi učitelji menjali gradiva, vendar vzpostavitev pristnega sodelovanja med učitelji tehnike. Vizija spletnega mesta je predvsem v vzpostavitvi uredniške ekipe. Ta bi zaradi sodelovanja pripravila bolj kakovostna gradiva kot posamezen učitelj. Poleg priprave gradiv bi si učitelji nudili oporo pri težavah s katerimi se srečujemo ob delu.

Marsikdo se bo vprašal: “Kaj je glavna motivacija takega dela? Kaj dobim jaz od tega? Se mi splača sodelovati?” Glavna motivacija je izboljšanje pouka tehnike v osnovnih šolah. Pobude, ki se pričnejo pri učiteljih dosežejo večji uspeh kot spremembe, ki se vpeljujejo z vrha. Ob zaključku študija (morda preveč entuziastično) verjamem, da sem na potezi, da pustim košček v mozaiku slovenskega šolstva. Vsak, ki bi se rad pridružil pri oblikovanju, povabljen.

Vse zainteresirane vabim, da izpolnite prijavnico za uredniško ekipo. Nič zavezujočega. Konec avgusta pa lahko pričakujete povabilo na septembrsko srečanje.

Bi rad le spremljal naše delo? Vpiši se na e-obvestila.

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed