Ni komentarjev

Tudi pozimi nam ni dolgčas

Tudi pozimi nam ni dolgčas. Poleg postavitve nove spletne strani smo začeli s srečanji študijske skupine 3D učitelj, izvedli promocijo 3D tiska na bazarju občine Brezovica in izvedli prvi tehniški dan na OŠ Dravlje. Začeli pa smo tudi s pripravo pomladanske izvedbe izobraževanja za učitelje tehnike. Res nam ni dolgčas.

Srečanje študijske skupine 3D učitelj

V januarju smo se prvič srečali člani študijske skupine. Lanskim članom so se pridružili štirje učitelji. Veseli smo novih okrepitev. Po procesu iskanja idej kaj bo naš projekt v šolskem letu 2023/24, smo se odločili, da vzpostavimo spletni wiki portal za sodelovanje učiteljev tehnike na področju 3D tiska.

Promocija 3D tiska na bazarju občine Brezovica

S tehnologijo 3D tiska smo navduševali obiskovalce bazarja. Udeleženci so lahko izbirali med različnimi modelčki za piškote, ki so jih modelirali učenci osnovne šole Preserje. Tiskali pa smo tudi unikatne obeske za ključe.

Prvi tehniški dan

V januarju smo izvedli tehniški dan za učence 9. razreda osnovne šole Dravlje. Učenci so na teniškem dnevu spoznali, kdaj je smiselno uporabiti 3D tehnologijo. Preizkusili pa so se tudi v modeliranju v programu Tinkercad. Narisane izdelke pa smo natisnili na petih 3D tiskalnikih. Čas pa smo popestrili tudi s tekmovanjem v katapultih, ki so jih učenci narisali sami, natisnjenimi shakerji in izdelavi figur za družabno igro. Tehniški dan lahko izvedemo tudi na vaši šoli. 🙂

Izobraževanje 3D tisk in modeliranje

Po uspešni izvedbi izobraževanja za učitelje tehnike v jeseni 2023 smo začeli s pripravo na spomladansko izvedbo. K udeležbi vabimo vse, ki bi radi v pouk vključili moderno tehnologijo, ponudili izbirni predmet Risanje v geometriji in tehniki ali izvedli tehniški dan. Nekaj prostih mest je še na voljo. Prijavo lahko izpolnite na povezavi.

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed