Ni komentarjev

Ustvarjalno na poletni šoli 3D tiska

Za nami je poletna šola 3D tiska in modeliranja. Teden poln ustvarjanja, učenja preko izzivov in igre. Časa je bilo dovolj tudi za gibanje in šport. Program pa je bil popestren z obiskom podjetja s 3D delavnico, peko piškotov, spuščanjem raket in obiskom bowlinga.

Prve dni poletne šole so otroci intenzivno spoznavali osnove 3D tiska in modeliranja, kar je prineslo veliko navdušenja, a tudi obilo novih informacij. Otroci so spoznali celotno pot od ideje do izdelka. Kljub obilici novih informacij so otroci zagnano stopili na pot raziskovanja in pričeli samoiniciativno ustvarjati izdelke po lastni zamisli.

Obisk podjetja

Eno od nepozabnih doživetij na naši poletni šoli je bil obisk podjetja Audax, kjer smo se podali na ogled njihove delavnice 3D tiskalnikov.

Tam smo imeli priložnost videti številne primere izdelkov, ki jih je mogoče natisniti s 3D tiskom, ter se poglobili v razumevanje, kdaj je smiselno uporabiti 3D tisk v proizvodnem procesu.

Zahvaljujemo se podjetju Audax za prijazno gostoljubje in navdihujočo izkušnjo, ki nam je omogočila še boljše razumevanje možnosti in potenciala 3D tiska.

Presenečen in navdušen nad otroci!

Presenečen sem in navdušen hkrati nad napredkom, ki so ga otroci dosegli v samo enem tednu, ko so se intenzivno posvečali spoznavanju funkcij programa Onshape. S svojo motivacijo, zagnanostjo in vztrajnostjo so dokazali, da so CAD programi primerni tudi za osnovnošolske otroke, saj so se hitro naučili obvladovati tudi kompleksne koncepte oblikovanja in ustvarjanja 3D modelov.

Njihov uspeh je prava inspiracija in potrditev meni, kako lahko otroci z ustrezno podporo in priložnostmi razvijajo izjemne spretnosti v digitalnem svetu.

Delali tudi ponoči! Tiskalniki 🙂

Tudi ponoči so 3D tiskalniki vztrajno delali. Tiskali so večje modele, ki so jih otroci sami oblikovali ali pa so jih našli v 3D knjižnici, pri čemer so jim omogočili, da njihove ideje zaživijo v resničnosti.

Poletna šola 3D tiska je bila edinstvena izkušnja, ki je otrokom omogočila vstop v svet 3D tiska. Otroci so raziskovali, ustvarjali in se učili skozi zabavo. Skupaj smo ustvarili nepozaben poletni teden.

Drugo leto spet

Če ste zamudili letošnjo poletno šolo, ne skrbite – prihodnje leto se spet vidimo z novimi izzivi in možnostmi za ustvarjanje. Sledite blogu, da boste obveščeni o prihajajočih dogodkih in novostih s področja 3D tiska.

Besedilo in foto: Boštjan Čerin

 

Podprli so nas:

Več podobnih objav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed